indahnya peng0rbanan apabila disertai dengan keikhasan :)

Wednesday, December 21, 2011

~ teringin! ~

oke . dah lame kan aku x update blog ? ? sebenany aku sangat lah bz sem nie . tiap2 hari class full . kene bertarong dgn hujan lagi . ko igt senang ke weh ? ? kalo mak aku tengok kempemlah lah beliau terharu .. :)

 dah ! stop merapu k Nurul Hidayah Redzuan ! ! actually aku nk share pasal gambar kat sebelah tu . semalam aku bersame ngn si galah panjang cek put or PUTERI SITI ZUBAIDAH HANSUL KAMAL telah mengtest drive an kereta 2 .. tu kerete put ye .. die ajo aku cam mane nak bawak kete die . sebabnye cuti mid term nie , die suroh aku bawak balik kerete die . ape kau cakap ?? sebab ?? ermmm sebabnye die nk balik kampung ngn bf die . GATAL an ?? ahahahah  hehehe jangan kau marah ye put . *winkwink*

dulu aku sangat lah tak suke kete nie . tapi skunx tetibe lak boleh terjatuh cinta ngn bende alah nie . sebelum mama aku beli kereta mayvi untk aku , "tapi skunk akak aku buat harte die" mama aku nak beli kete nih lahh . tapi aku jual mahal . tak cantik lah ma, macam katak . xsesuai ngn adik .. huh ! tak sedar diri an ?/ tu pun mujor lah mama aku nk beli kan kerete, kalau tak,  kau jalan lah kaki ye HIDAYAH ! :) and now , aku lak tergedik-gedik nak kerete nie . elok bagi penampo je kan aku nie ?? heheh

sekarang aku nak mintax kat abah lak . korang rase bapak aku nak ke layan aku nie ?? kat rumah 2 dah xde parking tok kerete baru aw ! so ase2 dpt tak aku nie ?? ehemmm ... balik esok nak jampi bapak aku dulu la . bagi die lembut atie sket ... huhuhu tak pun susa-susa sgt aku cari la bf yang pakai savvi lak , ko jangan nk perasan moy ! xde sape nak kat ko k ! huhu setepek je kene kt batang idong aku nie yg mmg da x ,macung .!!

ps : kalau ade sape2 yg murah atie nk bagi aku kerete nie pn boley .. (^_^)

Monday, December 12, 2011

~ girls ! pliss read this ~

~ falsampa ~

said: I want that one boy. Who doesn't mind if I eat more than him. Who listens to all my problems and fears. Who doesn't mind my sarcasm. Who sings along to all my favourite songs with me. Who will talk to me about anything and everything. Who is never shy to hold my hand and hug me. Who knows I act crazy and weird sometimes but still loves me. Who laughs to my stupid jokes and tells me they're stupid.

I want that boy who will hold me tight and whisper... "I Love You".

Friday, October 7, 2011

~ air mata ku tumpah lagi ~

Ya اَللّهُ, mengapa wanita sering menangis.?

JwbNya :
Kerana wanita itu unik..
Aku ciptakan ia sbg makhluk istimewa..
... Ku kuatkan bahunya utk menjaga anak2nya..
Ku lembutkan hatinya utk memberi rasa aman..
Ku kuatkan rahimnya utk menyimpan benih manusia..
Ku teguhkan peribadinya utk terus berjuang saat yg lain menyerah..
Ku beri dia naluri utk mencintai anak2 dlm keadaan apapun..
Ku kuatkan batinnya utk ttp menyayangi walau dikhianati oleh teman.. walau disakiti oleh orang yang dia sayangi..
Wanita mahluk kuat.. tapi jika satu saat dia menangis itu kerana Aku beri dia air mata utk membasuh luka batin dan memberi kekuatan baru..

:: Allah turunkan hujan untuk tunjukkan keindahan PELANGI. Moga hujan yg ku alami sekarang membawaseribu kerahmatan dari Nya.

Thursday, October 6, 2011

~ boyfie~

Ada sepasang kekasih, dorg ni mmg inlove la kan. Da biasa bersama, maseng-maseng mmg syg sama syg and sgt setia la kan. One day the boy dtg jumpa girl dye asking her something.

The boy : Syg , kita maen satu game naK ta?

The girl : What game?
...
The boy : What if we try not to contact each other in a day ?

The girl : Mean?

The boy : Mean, you do your things and I do mine . No calls , no text and even jgn jumpa . Mcm kita ta pernah kenal . Besok nye kita mcm biasa laa .

The girl : Hmm. Okayy then.

The boy : Deal?

The girl : Deal :')

The start on 00.00 at some date. Dorg mmg ta contact laa. Maseng-maseng tahan je rindu di hati. After a day , girl ni mmg rase gila excited na p jumpa boy dye . Tempat dorg ni na jumpa kat uma boy ni laa . Then sampai je kat area uma boy ni , this girl mcm pelik nape laa ada ramai org kat kawasan uma dye ni . Malas na pikir panjang , dye pon masok laa uma . Tgk ramai org dlm uma , terdengar bacaan Yaasin . Hati dye mula rasa berdebar-debar . Dtg mak si laki ni bagi satu surat . This girl buka and baca laa isi surat tu . This letter from the boy she love .

'Syg , you can do it aite ? Live a day without me yesterday and surely you can for tomorrow and after tomorrow .

P.S : I love you ♥'
 
 

~ Hi, Mommy ~






I'm your baby. You don't know me yet, I'm only a few
weeks old. You're going to find out about me soon, though, I promise.
Let me tell you some things about me. My name is John, and I've got
beautiful brown eyes and black hair. Well, I don't have it yet, but I
will when I'm born. I'm going to be your only child, and you'll call me
your one and only. I'm going to grow up without a daddy mostly, but we
have each other. We'll help each other, and love each other. I want to
be a doctor when I grow up.

You found out about me today, Mommy! You were so excited, you couldn't
wait to tell everyone. All you could do all day was smile, and life was
perfect. You have a beautiful smile, Mommy. It will be the first face I
will see in my life, and it will be the best thing I see in my life. I
know it already.

Today was the day you told Daddy. You were so excited to tell him about
me! ...He wasn't happy, Mommy. He kind of got angry. I don't think that
you noticed, but he did. He started to talk about something called
wedlock, and money, and bills, and stuff I don't think I understand
yet. You were still happy, though, so it was okay. Then he did
something scary, Mommy. He hit you. I could feel you fall backward, and
your hands flying up to protect me. I was okay... but I was very sad
for you. You were crying then, Mommy. That's a sound I don't like. It
doesn't make me feel good. It made me cry, too. He said sorry after,
and he hugged you again. You forgave him, Mommy, but I'm not sure if I
do. It wasn't right. You say he loves you... why would he hurt you? I
don't like it, Mommy.

Finally, you can see me! Your stomach is a little bit bigger, and
you're so proud of me! You went out with your mommy to buy new clothes,
and you were so so so happy. You sing to me, too. You have the most
beautiful voice in the whole wide world. When you sing is when I'm
happiest. And you talk to me, and I feel safe. So safe. You just wait
and see, Mommy. When I am born I will be perfect just for you. I will
make you proud, and I will love you with all of my heart.

I can move my hands and feet now, Mommy. I do it because you put your
hands on your belly to feel me, and I giggle. You giggle, too. I love
you, Mommy.

Daddy came to see you today, Mommy. I got really scared. He was acting
funny and he wasn't talking right. He said he didn't want you. I don't
know why, but that's what he said. And he hit you again. I got angry,
Mommy. When I grow up I promise I won't let you get hurt! I promise to
protect you. Daddy is bad. I don't care if you think that he is a good
person, I think he's bad. But he hit you, and he said he didn't want
us. He doesn't like me. Why doesn't he like me, Mommy?

You didn't talk to me tonight, Mommy. Is everything okay?

It's been three days since you saw Daddy. You haven't talked to me or
touched me or anything since that. Don't you still love me, Mommy? I
still love you. I think you feel sad. The only time I feel you is when
you sleep. You sleep funny, kind of curled up on your side. And you hug
me with your arms, and I feel safe and warm again. Why don't you do
that when you're awake, any more?

I'm 21 weeks old today, Mommy. Aren't you proud of me? We're going
somewhere today, and it's somewhere new. I'm excited. It looks like a
hospital, too. I want to be a doctor when I grow up, Mommy. Did I tell
you that? I hope you're as excited as I am. I can't wait.

Mommy, I'm getting scared. Your heart is still beating, but I don't
know what you are thinking. The doctor is talking to you. I think
something's going to happen soon. I'm really, really, really scared,
Mommy. Please tell me you love me. Then I will feel safe again. I love
you!

Mommy, what are they doing to me!? It hurts! Please make them stop! It
feels bad! Please, Mommy, please please help me! Make them stop!

Don't worry Mommy, I'm safe. I'm in heaven with the angels now. They
told me what you did, and they said it's called an abortion.

Why, Mommy? Why did you do it? Don't you love me any more? Why did you
get rid of me? I'm really, really, really sorry if I did something
wrong, Mommy. I love you, Mommy! I love you with all of my heart. Why
don't you love me? What did I do to deserve what they did to me? I want
to live, Mommy! Please! It really, really hurts to see you not care
about me, and not talk to me. Didn't I love you enough? Please say
you'll keep me, Mommy! I want to live smile and watch the clouds and
see your face and grow up and be a doctor. I don't want to be here, I
want you to love me again! I'm really really really sorry if I did
something wrong. I love you!

I love you, Mommy.

Every abortion is just…

One more heart that was stopped.

Two more eyes that will never see.

Two more hands that will never touch.

Two more legs that will never run.

One more mouth that will never speak.

Tuesday, October 4, 2011

~ yakjuj & makjuj ~

WASHINGTON — Weekly World News telah mendedahkan tentang penemuan mengejutkan mengenai satu kaum primitif yang di panggil Mole People hidup 20 batu di bawah tanah, menggunakan terowong rahsia untuk memasuki United States! Penemuan ini telah dibuat bukan oleh ahli kaji purba, tetapi oleh saintis NASA yang menggali jauh ke dalam Bumi – dan mereka cuba menyembunyikan kewujudan kaum ini dari pengetahuan awam ..

Seorang pekerja NASA yang tidak mahu dikenali telah mendedahkan gambar-gambar eksklusif and informasi mengenai kaum ‘orang gua’ ini. “Cerita ini harus diberitahu,” kata sumber itu. “Ia terlalu besar untuk disorok”. Sumber itu telah mendedahkan beberapa rahsia besar mengenai Mole People. “Nampaknya mereka seperti kaum yang peramah”, beliau berkata, “Tetapi mereka amat primitif. Kami cuba berkomunikasi dengan mereka, tetapi ia satu kerja yang susah memandangkan mereka tidak tahu bahasa English”.

“Mole People, sebagaimana yang kami panggil, mempunyai laluan senang untuk ke muka Bumi (surface world)”, kata sumber itu. “Dengan demikian, President Bush mengendalikan situasi ini dengan penuh berhati-hati. “Tersilap langkah boleh mengakibatkan makhluk ini mengisytiharkan perang dengan manusia di atas. Kami tidak pasti berapa jumlah mereka ini. Kami baru melihat satu bandar setakat ini, dengan anggaran 2000 orang Mole tinggai di situ. “Tetapi ada pihak yang menyatakan bahawa mungkin berjuta-juta orang Mole tinggal merata-rata di dalam bandar-bandar bawah tanah, berselerak di bawah muka Bumi”.

Makhluk itu mempunyai beberapa persamaan dengan manusia – dan juga sedikit perbezaan. “Seperti kita, mereka berjalan dengan dua kaki, tetapi mereka jauh lebih tinggi dari manusia biasa – setinggi 8 ke 10 kaki tinggi. Jari-jari mereka seperti kuku binatang. Dan tangan mereka juga seperti kaki itik (webbed), direka untuk menggali, bukan seperti kuku mole” “Kulit mereka sangat kuat. Ia adalah untuk menahan panas yang melampau dan juga keadaan yang teruk di bawah Bumi”.

“Didapati bahawa terdapat perhubungan dan interaksi di antara manusia dengan makhluk ini suatu ketika dahulu – mereka bercakap di dalam bahasa yang hampir sama dengan dialek Navajo Lama.

Sumber itu juga menyatakan bahawa kaum Mole ini mempunyai sistem otot-otot yang sangat besar, membuatkan mereka mampu bertindak ganas. “Apabila salah seorang ahli ekspedisi itu menyalakan rokok, kaum Mole menganggap itu sebagai satu ancaman dan terus menyerang belia u”. “Mereka mencakar dan menyerang beliau seperti kucing hutan, hampir menjatuhkan beliau bersama rokoknya. Beliau amat bertuah selamat dan hidup dari insiden itu”.

Kaum Mole amat berminat dengan dunia atas muka Bumi – pakaian, alat-alatan dan makanan terutamanya. Mereka amat meminati buah-buahan segar. “Saya belikan mereka sedikit anggur, dan mereka terus berpestadan bersukaria”, mengikut kata sumber.

“Amat jelas mereka tidak boleh menanam buah-buahan mereka sendiri memandangkan mereka tinggal 20 batu di bawah muka Bumi”. NASA amat berminat untuk mengkaji kaum Mole. “Kami mahu tahu segala-galanya mengenai mereka – apa yang mereka makan,bagaimana mereka tinggal dan yang paling mustahak, apakah perhubungan mereka dengan kaum manusia”.

“Kami tertanya-tanya jikalau mereka itu ada kaitan dengan manusia di dalam aspek-aspek yang tertentu. Adakah mereka adalah nenek moyang manusia moden hari ini secara genetiknya ?” Pakar berkata terdapat spekulasi yang pelbagai mengenai kaum Mole. “Mereka boleh jadi apa saja, dari Yetis (BigFoot), makhluk asing dari angkasa atau saki baki orang yang terselamat dari bandar Atlantis Yang Hilang. Adakah makhluk itu musuh dan suka berperang ataupun peramah dan sanggup bekerjasaman? Dan bagaimana dengan minyak dan simpanan mineral di bawah Bumi? Siapa yang memiliki mereka: kaum Mole atau kita?

Bagaimanakah dengan NASA dimana misi asalnya adalah untuk meneroka ruang angkasa – telah menjumpai kaum yang hidup di bawah muka Bumi? Jurucakap NASA tidak menafikan mahupun mengiyakan laporan itu. Setelah menerima tekanan hebat dari warta wan , jurucakap White House menjanjikan informasi yang dibenarkan oleh White House untuk disebarkan. Tetapi beliau telah memberi amaran “mungkin tidak untuk jangkamasa yang terdekat”.

Menurut sumber itu, NASA menjumpai kaum bawah tanah itu dalam bulan Ogos ketika sedang menjalankan projek rahsia yang di beri nama Operation Mole Hole – satu inisiatif dimana warta wan sekarang percaya ia mungkin untuk mengintip China, menggunakan “teknologi bawah tanah”.

Setakat ini NASA telah menjumpai pintu laluan rahsia ke dunia bawah tanah di kawasan sekitar Washington State’s Mount Shasta, gua Mammoth di Kentucky dan juga gua-gua yang berselerak sekitar barat daya U.S mengikut kata sumber. Berkurun lamanya manusia telah bercerita tentang kewujudan makhluk di bawah muka Bumi.

Sekarang, buat pertama kalinya, spekulasi itu telah dibuktikan kesahihannya. Tetapi samada makhluk-makhluk ini kawan ataupun lawan masih tidak diketahui.

Wednesday, June 8, 2011

~ saket jiwE la ~

erm aq da lame x update pape  kt cnie,, sbb pe?? aq pown xphm,,hahhaha actualy aq sgt mls la nk update pape..tp mlm nie aq nk jiwe sket..


mamat nie tol2 wat idop aq huru hare,,nape ye ??? sbb dye ske sgt tipu aq,,tp ye ke dye tipu aq?? tah la,,aq penin,,da xley pk paper,,byk sgt gurl yg ad lm idop dye..aq xtw la aq nie juz smpingn dye or wat,,aq ase cm da ley nk sbr ngn dye,,tp mmbe2 aq sume ckp sbr,,jgn wt pape yg ley aq nyesal sndri kemudian arie..tp sbb xnk aq nyesal,perlu ke aq korban prsn aq nie??perlu ke aq setia ngn 0wg yg lom tentu syg aq??yg lom tentu ikhlas ngn aq??

eh,,asl aq jiwe sgt mlm nie eh??ahh!! xkish la..yg penting atie aq puas,,hey tabah la wahai atie.. :(